+381 21 444 716 eliksir@eliksirkaluga.com

Presbiopija je dalekovidost povezana sa godinama života, po pravilu počinje posle 40-te godine. To je neizbežan, prirodan proces povezan sa starenjem oka i predstavlja posledicu gubljenja elastičnosti očnog sočiva, pri čemu se smanjuje mogućnost akomodacije. Oko više nema mogućnost prilagođavanja da oštro vidi predmete koji se nalaze na različitim udaljenostima.

Simptom presbiopije se manifestuje pogoršanjem sposobnosti da se vidi na blizinu. Vid postoje zamagljen, te čoveku postoje teško da čita novine, knjigu, tj. sitan fond slova. Oči se lako zamore. Pomeranje teksta dalje od očiju, u početku pojave presbiopije, kod većine ljudi pomaže, ali ipak, na kraju, ispostavi se da se bez naočara ne može.

Najsvremenija oftalmohirurgija nudi mogućnost zamene prirodnog intraokularnog sočiva oka, implantiranjem monofokalnim, trifokalnim ili multifokalnim sočivima. Zapravo, ovom operacijom, uklanja se prirodno sočivo i u oko se implantira veštačko sa odgovarajućim dioptrijama.

U Specijalnoj oftalmološkoj bolnici „Eliksir“ možete uraditi operaciju ugradnje multifokalnog sočiva najnovije generacije: TECNIS SYNERGY, koje pruža mogućnost da se problem presbiopije reši bez potrebe da se koriste naočare za čitanje. Tako pacijent može podjednako dobro da vidi na različitim udaljenostima, što umnogome olakšava povratak uobičajenom načinu života i rada.
Pozovite „Eliksir“ na 021 444 716, 445932 ili 065 444 71 66