+381 21 444 716 eliksir@eliksirkaluga.com

SKINITE DIOPTRIJU UZ POMOĆ FEMTO LASERA

 

U Specijalnoj oftalmološkoj bolnici ELIKSIR u Novom Sadu, sada možete, na najsavremeniji način,  bezbolno, brzo i pouzdano da se oslobodite naočara i kontaktnih sočiva!

 

OSLOBODITE SE NOŠENJA  NAOČARA I KONTAKTNIH SOČIVA

ŠTA TREBA ZNATI O FEMTO LASIKU?

FEMTO  LASIK –  je trenutno najoptimalniji  način laserske korekcije   vida kod osoba koje imaju kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam.

FEMTO LASIK  je varijacija operacije LASIK koja se koristi  u refraktivnoj hirurgiji od 1987. godine. Femtosekundni laser je počeo da se koristi za korekciju vida sasvim nedavno, u prvoj deceniji našeg 21. veka. Ove dve metode se razlikuju jedna od druge  u prvoj fazi opercije  –  načinom na koji se formira flep („ poklopac“) na rožnjači.

Kod operacije LASIK  flep se formira  mehaničkim putem, pomoću mikrokeratoma, dok se kod FEMTO LASIKA  koristi  femtosekundni  laser.

Formiranje flepa rožnjače u početnoj fazi operacije omogućava pristup srednjim slojevima rožnjače, na kojima se radi  korekcija. Iako je ova intervencija  pripremna, ona utiče na to da se eventualne postoperativne neželjene posledice svedu na minimum. Femtosekundni laser daje hirurgu mogućnost da odredi  tačnu veličinu i oblik flepa koji je potreban, a trajanje intervencije je svedeno na minimum. Laser na potrebnoj dubini stvara “mikromehuriće” u rožnjači. Ti „mehurići“ se  zatim međusobno spajaju i na taj način se dobija idealno ravna  linija koja odvaja „flep“ od ostalog dela rožnjače. Femtosekundni laser ima izuzetno veliku brzinu impulsa i omogućava da se  laserska korekcija vida dovede do savršenstva.

Zahvaljujući tehnologiji FEMTO LASIK  čak i pacijenti sa tankom rožnjačom mogu da računaju na uspešan ishod operacije, pošto je pre pojave ove tehnologije  operacija korekcije  vida bila kontraindikovana za njih. Takođe, uvođenjem ove  laserske tehnologije visoke preciznosti dalo je nadu osobama sa visokim stepenom miopije, dalekovidnosti i astigmatizma, kojima, ranije, refrakciona operacija nije bila indikovana.

KOJIM PACIJENTIMA JE INDIKOVAN FEMTO LASIK?

Lasersko „skidanje dioptrije“ može se preporučiti  pacijentima od  18 godina, kod kojih je dioptrija stabilna u poslednjih godinu dana, pa sve do 45 godine života. Samo hirurg, u razgovoru sa pacijentom  može doneti odluku o skidanju dioptrije pacijentima starijim od 45 godina.

femto laser

DIJAGNOSTIKA PRE „UKLANJANJA“ DIOPTRIJE

Pacijenti koji žele da urade lasersko skidanje dioptrije treba da urade detaljan oftalmološki pregled na najsavremenijim aparatima, nakon koga će im refrakcioni hirurg predložiti operaciju i predočiti kakav se rezultat može očekivati posle operacije. Nakon detaljnog pregleda retine hirurg može preporučiti da se pre operacije FEMTO LASIK uradi laserska koagulacija mrežnjače, ukoliko postoje distrofične promene.  Pregled na aparatima i kod hirurga traje najmanje dva sata, tako da treba isplanirati dovoljno vremena za pregled.

ZAŠTO JE OPERACIJA  FEMTO LASIK BOLJA OD OPERACIJE LASIK?

  • FEMTO LASIK može da se primenjuje  kod pacijenata koji imaju tanju  rožnjaču, što kod operacijom LASIK metodom nisu mogli biti operisani.
  • Rez na rožnjači kod FEMTO LASIKA, zahvaljujući femtosekundnom laseru, ima jednaku, idealnu, debljinu, što nije moguće postići LASIKOM, koji rez pravi mehanički, sa  mikrokeratomom;
  • Obezbeđuje se maksimalna oštrina vida nakon operacije;
  • Oporavak je kraći i brži.

Čekamo poziv zainteresovanih pacijenata za “uklanjanje” dioptrije!

Telefoni: +381 21 444 716 | +381 21 445 946 | +381 21 445 932 | +381 65 444 71 66

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama i saznajte na vreme o aktuelnim akcijama & popustima i najnovijim dešavanjima.

Prijavite se za newsletter. Ne šaljemo spam.

Radno vreme

pon - sreda: 08:00 - 18:00

četvrtak - petak: 08:00 - 16:00

subota: 08:00 - 13:00

nedelja: ne radimo

U Kalugu po bolji vid!

Očna klinika "Fjodorov" – MNTK

Mikrohirurgija oka "Fjodorov", državna ustanova Ministarstva zdravlja Ruske Federacije iz Kaluge i bolnica "Eliksir" zajedničkim programom organizuju putovanje naših pacijenata u Kalugu na operacije oka.