+381 21 444 716 eliksir@eliksirkaluga.com

Projekat:

LAKŠE DO BOLJEG VIDA: „ELIKSIR“ DOLAZI KOD VAS

Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“  iz Novog Sada, ušla je, tokom 2021. godine, u realizaciju jedinstvenog projekta pod nazivom Lakše do boljeg vida – „Eliksir dolazi kod vas, te će mnogi pacijenti moći da dobiju  oftalmološki pregled i u mestu svog prebivališta.  Taj Projekat  već ima podršku lokalnih samouprava gradova i opština Republike Srbije i Domovima zdravlja, a takođe i podršku Fonda za razvoj AP Vojvodine.

U okviru Projekta Lakše do boljeg vida – „Eliksir dolazi kod vas,   biće obavljeni preventivni pregledi očiju dece i odraslih, na najnovijoj oftalmološkoj opremi vodećih svetskih proizvođača, prilagođenih za terenski rad, koju je Bolnica „Eliksir“ nabavila specijalno za te namene. U Projektu učestvuju, pored medicinskog tima Spec. oftalmološke bolnice „Eliksir“ i gostujući lekari sa  ruske Očne klinike „Fjodorov“ iz Kaluge, Federalne državne ustanove Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, sa kojom Bolnica „Eliksir“ ima saradnju više od 30 godina. Zahvaljujući toj dugogodišnjoj saradnji, Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“ uz pomoć oftalmohirurga iz Rusije, koji stalno gostuju u njoj i u svom sedištu u Novom Sadu ima mogućnost da pruži kvalitetnu oftalmološku uslugu, najsloženiju dijagnostiku, lečenje i operacije oka. Sem toga, ukoliko se radi o vrlo složenim oboljenjima oka, teškim povredama, keratokonusu, potrebi da se uradi vitrektomija, svi pacijenti  će biti uvršteni u dugogodišnji program „Eliksira“ – U Kalugu po bolji vid, te će moći da reše svoj problem na Očnoj klinici „Fjodorov“ u Kalugi – Rusija.

Oftalmološki pregledi koje će Bolnica „Eliksir“ pružiti pacijentima omogućiće  pravovremeno otkrivanje i  praćenje raznih očnih oboljenja, a naročito je važno što će se posebna pažnja pokloniti promenama na očnom dnu koje nastaju usled šećerne bolesti (dijabetesna retinopatija), glaukomu (povišenom očnom pritisak koji ostavlja trajne posledice po vid) kao i  raznim poremećajima vida kod dece,  itd.

 POSEBNA POVOLJNOST PROGRAMA: Pacijenti će imati   mogućnost da dobiju  i recept za naočare, jer će im se, s posebnom pažnjom, odredjivati i dioptrija, a takodje, moći će da  odaberu prigodne okvire, poruče  naočare i dobijiu  ih pouzećem , po  povoljnim cenama , od Optike „Eliksir“ iz Novog Sada.

 Ovim novim Projektom, predviđeno je, takodje,  da se ovakvi preventivni pregledi ponavljaju više puta godišnje. Tako će biti ostvaren cilj Projekta da se i pacijentima pruži stručna pomoć oftalmologa, jer je po pravilu, njima teško da dodju do nje u svom mestu stanovanja.

 Dosadašnja iskustva sa pregleda u vezi sa Projektom Lakše do boljeg vida: „Eliksir“ dolazi kod Vas,  koji su već obavljeni, ukazuju na činjenicu da postoji veliko interesovanje građana za takve preglede, što je garancija svrsishodnosti ovakvih preventivnih pregleda, čiji je krajnji cilj kvalitetan razvoj vida kod dece i njegovo očuvanje u  kasnijim godinama života.

 Tako će, zahvaljujući pregledima, pacijenti moći odmah da dobiju pomoć oftalmologa iz Bolnice „Eliksir“ a takodje, i da , ukoliko bude potrebno, u organizaciji „Eliksira“ dodju u Novi Sad, u Bolnicu „Eliksir“ gde će ih operisati ruski oftalmohirurzi, a moći će, uz pomoć „Eliksira“, da potraže pomoć vrsnog tima Očne klinike „Fjodorov“ u Rusiji.

 „Eliksir“- Vaš put ka svetlosti – slogan po kome je Bolnica „Eliksir“ poznata,  u najužem smislu definiše  dugogodišnju borbu celog njenog  kolektiva da se spreči slepilo, da se vid poboljša, vrati! 

Zainteresovane zdravstvene ustanovi, lokalne samouprave, privatne bolnice, mogu nam se javiti, kako bismo se dogovorili o saradnji, na broj 021 444 716 ili 0654447166.

medicinski tehničar i pacijent

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama i saznajte na vreme o aktuelnim akcijama & popustima i najnovijim dešavanjima.

Prijavite se za newsletter. Ne šaljemo spam.

Radno vreme

pon - sreda: 08:00 - 18:00

četvrtak - petak: 08:00 - 16:00

subota: 08:00 - 13:00

nedelja: ne radimo

U Kalugu po bolji vid!

Očna klinika "Fjodorov" – MNTK

Mikrohirurgija oka "Fjodorov", državna ustanova Ministarstva zdravlja Ruske Federacije iz Kaluge i bolnica "Eliksir" zajedničkim programom organizuju putovanje naših pacijenata u Kalugu na operacije oka.