+381 21 444 716 eliksir@eliksirkaluga.com

O nama

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir”

Misija

Misija Specijalne oftalmološke bolnice “Eliksir”, specijalizovane ustanove za pružanje zdravstvenih usluga sekundarnog nivoa, je da primenom najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih procedura i metoda lečenja uz stručnost medicinskog osoblja, omogući pravovremeno otkrivanje i lečenje očnih oboljenja dece i odraslih. Zdravstvenu zaštitu Specijalna oftamološka bolnica “Eliksir” pruža u okviru ambulantnog i stacionarnog lečenja pacijenata. Unapređenje kvaliteta rada i rezultata rada ostvaruje kontinuiranim ulaganjem u edukaciju, kako zaposlenih tako i pacijenata, uz poštovanje prava pacijenata i etičkih kodeksa.

Vizija

Vizija Specijalne oftalmološke bolnice “Eliksir” je pružanje najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih metoda razvijenih kroz međunarodnu saradnju sa eminentnim specijalistima oftalmologije Federalne državne ustanove MNTK “Mikrohirurgija oka”, akademika prof. dr Svjatoslava N. Fjodorova, iz Kaluge, Rusija. Razvoj se ostvaruje saradnjom naših i ruskih specijalista oftalmologije kroz programe pružanja oftalmoloških usluga u okviru međunarodnog medicinskog turizma u Srbiji.

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir”

Naše vrednosti
 • Kontinuirano unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga i praćenje razvoja i inovacija svetske nauke i medicine u cilju pružanja zdravstvenih usluga i bezbednosti korisnika i zaposlenih.
 • Stalno usavršavanje stručnosti zaposlenih kadrova u cilju smanjenja mogućnosti nastanka profesionalne greške.
 • Unapređenje zdravlja kroz posvećenost i edukaciju korisnika uz poštovanje etičkog kodeksa, ljudskih prava, odgovornosti i profesionalnosti.
 • Poštovanje ličnosti svakog zaposlenog, praćenje njegovog potencijala i davanje mogućnosti profesionalnog napretka i usavršavanja, uz očuvanje timskog rada.
 • Društvena odgovornost zdravstvene ustanove sekundarnog nivoa i svakog zaposlenog ponaosob, koja se ogleda i u poštovanju visokih standarda zaštite životne sredine.
Ekskluzivni predstavnik Očne klinike "Fjodorov" u našoj zemlji i regionu

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir”, čiji je osnivač srpsko-rusko društvo “Eliksir-Kaluga” d.o.o. Novi Sad, zapravo je nastavila rad Specijalističke oftalmološke ordinacije “Eliksir” i saradnju sa Očnom klinikom “Fjodorov” – Federalnom državnom ustanovom Medđusektorskog naučno-tehničkog kompleksa Mikrohirurgija oka “Fjodorov” Ministarstva zdravlja Ruske Federacije (započetu još 1989. godine) – u okviru Programa “U Kalugu po bolji vid”.

Zahvaljujući dugogodišnjoj stručnoj i poslovnoj saradnji sa tom čuvenom ruskom Očnom klinikom, bolnica “Eliksir” raspolaže najsavremenijom opremom za dijagnostiku, operacije i lečenje oka dece i odraslih. Ona je ekskluzivni predstavnik Očne klinike “Fjodorov” u našoj zemlji i regionu.
Program “U Kalugu po bolji vid”, koji je posvećen operativnom i specifičnom konzervativnom lečenju očnih oboljenja u Rusiji, po metodama akademika Fjodorova, oftalmohirurga svetskog glasa i njegove škole, stalno se razvija i traje već 29 godina. On je pomogao brojnim pacijentima koji su otputovali u Rusiju u organizaciji “Eliksira” (do sada je tamo otputovalo 314 grupa pacijenata) da ostvare svoje nade, da spasu, poprave, sačuvaju i vrate svoj vid.

Najsavremenija oprema za dijagnostiku i operacije

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir” u Novom Sadu je smeštena na 1.000 kvadratnih metara, u blizini centra grada, u Marodićevoj ulici broj 10. i 12.

Ima modernu dijagnostičku opremu, dobro opremljen hirurški blok, Odeljenje dnevne bolnice i Odeljenje rehabilitacije vida. Sve medicinske usluge odvijaju se u izuzetno dobro opremljenim specijalističkim kabinetima i dve operacione sale.

Kabineti

Kabineti Specijalne oftalmološke bolnice “Eliksir” u Novom Sadu:

 • Kabinet za dijagnostiku
 • Kabinet za specijalističke oftamološke preglede
 • Kabinet za kontaktna sočiva
 • Kabinet za ARGON i YAG laser
 • Kabinet za vidno polje
 • Kabinet za glaukom
 • Kabinet za OCT
 • Kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku
 • Kabinet za rehabilitaciju vida
 • Kabinet za akupunkturu i biorezonantnu terapiju
 • Kabinet za VLOK
Medicinski tim
Dr Jovo Pujić, specijalista oftalmolog, načelnik specijalističke službe Bolnice “Eliksir” predvodi visoko profesionalni medicinski tim u čijem su sastavu:
 • 7 lekara (2 lekara specijaliste oftalmologa, 1 gostujući oftalmohirurg, 1 anesteziolog i reanimatolog i 1 akupunkturolog, 2 specijalizanta oftalmologije)
 • i 8 medicinskih tehničara
Menadžment Bolnice "Eliksir"

Menadžment Bolnice “Eliksir” (Ruža Subotić, direktor; Branislava Momirović, zamenik direktora; dr Jovo Pujić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja; Tatjana Brdar, pomoćnik direktora za finansije i marketing) nastoji da obezbedi stalni razvoj bolnice, usvajanje nove tehnologije, nabavku opreme poslednje generacije, dalje usavršavanje medicinskih kadrova u zemlji i u inostranstvu, posebno u Rusiji, jer je strategija bolnice stalno praćenje najnovijih dostignuća u oftalmologiji, što otvara puteve za pružanje kvalitetne medicinske pomoći u oblasti prevencije i lečenja očnih oboljenja.

“Eliksir” – Vaš put ka svetlosti

U Specijalnoj oftalmološkoj bolnici “Eliksir” u Novom Sadu stalno gostuju najpoznatiji ruski oftalmohirurzi sa Očne klinike “Fjodorov” iz Kaluge, koji kao konsultanti, pored naših oftalmologa, obavljaju specijalističke preglede pacijenata, prate postoperativni tok njihovog lečenja posle intervencije u Rusiji, pomažu pacijentima iz Srbije i regiona operacijama oka i laserskim intervencijama. Oni, sem toga, pružaju snažnu podršku medicinskom timu bolnice “Eliksir” u osvajanju novih tehnologija u oftalmologiji.

Rezultati

Preko 6.000 operacija i medicinskih intervencija urađenih u Bolnici “Eliksir” u Novom Sadu, preko 25.000 medicinskih intervencija urađenih u Rusiji na Očnoj klinici “Fjodorov” i njihovi dobri rezultati, predstavljaju veliki doprinos Bolnice “Eliksir” ukupnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva naše zemlje.

Tome treba dodati i preko 120 hiljada konsultativnih pregleda i preko 70 hiljada besplatnih kontrolnih pregleda, koje su u Novom Sadu obavili ruski oftalmohirurzi, koji gostuju u bolnici “Eliksir”.

Ove impozantne brojke nedvosmisleno potvrđuju uspešnost ove dugogodišnje saradnje između bolnice “Eliksir” i Očne klinike “Fjodorov”, koja je mnogim pacijentima pomogla da vrate svetlost u oko. Tako je i nastao slogan “Eliksir – Vaš put ka svetlosti”.

Saradnja Bolnice “Eliksir” sa Ministarstvom zdravlja RS, RFZO

Posebno je značajna saradnja Bolnice “Eliksir” sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) zahvaljujući kojoj su mnogi pacijenti, sa duge liste čekanja za operaciju katarakte, operisani u Bolnici “Eliksir” o trošku Fonda ponovo progledali. To je vratilo osmeh i radost u život tim pacijentima, jer su postali samostalni i sposobni da se brinu o sebi, da rade i budu korisni članovi društva. Ruski oftalmohirurzi su vrlo zaslužni za to, jer su prihvatili da i pored svog obimnog hirurškog programa u Bolnici “Eliksir” operišu i pacijente iz programa Ministarstva zdravlja. Oni su podržali nastojanje Bolnice “Eliksir” da se svim pacijentima te operacije urade stručno i odgovorno, na isto tako visokom nivou kao da su rađene u Rusiji.

Dokumentacija

Specijalna oftalmološka bolnica “Eliksir”

Strateški plan 2020-2024

Pogledajte ovde

Etički kodeks komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije

Pogledajte ovde

Kodeks medicinske etike lekarske komore Srbije

Pogledajte ovde

Rešenje o akreditaciji 2020 – 2027

Pogledajte ovde

Osiguravajuća društva - prijatelji sajta

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama i saznajte na vreme o aktuelnim akcijama & popustima i najnovijim dešavanjima.

Prijavite se za newsletter. Ne šaljemo spam.

Radno vreme

pon - sreda: 08:00 - 18:00

četvrtak - petak: 08:00 - 16:00

subota: 08:00 - 13:00

nedelja: ne radimo

U Kalugu po bolji vid!

Očna klinika "Fjodorov" – MNTK

Mikrohirurgija oka "Fjodorov", državna ustanova Ministarstva zdravlja Ruske Federacije iz Kaluge i bolnica "Eliksir" zajedničkim programom organizuju putovanje naših pacijenata u Kalugu na operacije oka.