+381 21 444 716 eliksir@eliksirkaluga.com

BRŽE, BOLJE I BEZBOLNO DO OPERACIJE KATARAKTE

 

U Specijalnoj oftalmološkoj bolnici ELIKSIR u Novom Sadu, sada možete, na najsavremeniji način,  bezbolno, brzo i pouzdano da se oslobodite katarakte!

 

BRŽE, BOLJE I BEZBOLNO DO OPERACIJE KATARAKTE!

Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“ u Novom Sadu, postoji više od 30 godina. Poznata je po stalnom gostovanju oftalmologa sa Očne klinike „Fjodorov“ iz Kaluge, Rusija. Najveći broj pacijenata koje smo operisali u našoj Bolnici su pacijenti koji su imali  kataraktu.

ŠTA JE TO KATARAKTA?

Katarakta je rasprostranjeno očno oboljenje koje se uglavnom javlja kod ljudi uzrasta preko 60 godina. Kad imamo kataraktu, znači da, u stvari imamo, zamućenje prirodnog očnog sočiva. Ne postoje kapi, niti lekovi koji mogu ukloniti to zamućenje, te se ovaj problem može rešiti samo hirurški – zamenom zamućenog prirodnog sočiva veštačkim, prozirnim sočivom.

Uz pomoć najsavremenije oftalmološke opreme, hirurgija katarakte je postala i znatno brža i nesumnjivo, što je i najvažnije, znatno bezbednija i bezbolna!

Operaciju katarakte treba raditi onda, kada osetite probleme sa vidom. Ne treba čekati da katarakta sazri, kako se nekada verovalo, kataraktu treba operisati čim se pojavi i počne da vas sputava u svakodnom životu, zbog slabijeg vida. Kada se katarakta operiše dok je još u početnoj fazi – onda su i rizici od operacije svedeni na minimum.

Specijalna oftalmološka bolnica „ELIKSIR“ prati najnovija dostignuća u oblasti oftalmologije, a naročito u vezi sa operacijama katarakte. Od nedavno Bolnica “Eliksir” ima najmoderniju opremu, koja postoji na oftalmološkom tržištu, te se hirurško udaljenje katarakte može uraditi u poluatomatskom režimu uz korišćenje FEMTO-SEKUNDNOG LASERA (FEMTO LASER), To je, bez svake sumnje, garancija da pacijent već narednog dana dobije dobar vid. A, dobar vid pacijenta i njegov osmeh su za hirurga i ceo tim “Eliksira”  najdragoceniji!

Šta radi FEMTO LASER tokom operacije katarakte?

FEMTO LASER, prilikom operacija katarakte, obavlja tri najvažnije funkcije:

  1. Pravi rez,
  2. iseca kapsulu i
  3. fragmentira (iseca) jezgro sočiva na osam delova.

FEMTO LASER, prilikom operacije katarakte sve to radi za 40 sekundi! Njegova veoma važna karakteristika je da ima veliku učestalost  impulsa kojom razbija sočivo i super malu energiju, a kada je energija mala, onda je i mala trauma za oko! Takodje,  on pravi rez u okviru dimenzija jedne ćelije! To je veoma, veoma tanak rez, kog pacijent ni ne vidi, ni ne oseti.

Oko apsolutno mirno podnosi ovu intervenciju!

Nakon što posao uradi FEMTO LASER, doktor nastavlja operaciju. Šta preostaje doktoru? Njemu preostaje da ukloni osam fragmenata sočiva i da implantira veštačko sočivo. To znači da njemu preostaje posao od otprilike 4 – 5 minuta, ne više.

Kada se rez pravi FEMTO LASEROM, na njega ne stavljamo šav. Zašto je to tako? Rez koji napravi ovaj laser je idealan, pa se krajevi rožnjače idealno spajaju, te šav nije potreban.  Uz pomoć FEMTO LASERA postižemo apsolutno maksimalan rezultat u hirurgiji katarakte i pacijent već nakon pola sata-sat, može da ide kući.

OVA NOVA TEHNOLOGIJA JE STIGLA U NOVI SAD, U SPECIJALNU OFTALMOLOŠKU BOLNICU „ELIKSIR“, KOJA NASTOJI DA JE UČINI DOSTUPNOM SVIMA!

Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“ omogućila je svojim pacijentima da i operaciju katarakte, koja se izvodi uz podršku  FEMTO SEKUNDNOG LASERA, mogu platiti na 24 mesečne rate uz minimalni avans, da to učine preko penzije, ili administrativne zabrane.

PAŽNJA, U TOKU JE AKCIJA SNIŽENIH CENA OPERACIJE KATARAKTE!

Pozovite nas, rado ćemo Vam objasniti sve u vezi operacije katarakte uz podršku FEMTO LASERA, na broj: 021 444 716, 021 445 946 ili 065 444 71 66.

Možete nam pisati na mejl: eliksir@eliksirkaluga.com

 

NEMOJTE PROPUSTITI NI JEDAN TRENUTAK ŽIVOTA ZBOG ZAMUĆENOG VIDA PROUZROKOVANOG KATARAKTOM – MI ĆEMO VAM POMOĆI DA JE UKLONITE I UŽIVATE U JASNOM POGLEDU!

„Eliksir“ – Vaš put ka svetlosti

FEMTO KATARAKTA

Čekamo poziv zainteresovanih pacijenata za operaciju katarakte:

Telefoni: +381 21 444 716 | +381 21 445 946 | +381 21 445 932 | +381 65 444 71 66

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama i saznajte na vreme o aktuelnim akcijama & popustima i najnovijim dešavanjima.

Prijavite se za newsletter. Ne šaljemo spam.

Radno vreme

pon - sreda: 08:00 - 18:00

četvrtak - petak: 08:00 - 16:00

subota: 08:00 - 13:00

nedelja: ne radimo

U Kalugu po bolji vid!

Očna klinika "Fjodorov" – MNTK

Mikrohirurgija oka "Fjodorov", državna ustanova Ministarstva zdravlja Ruske Federacije iz Kaluge i bolnica "Eliksir" zajedničkim programom organizuju putovanje naših pacijenata u Kalugu na operacije oka.