+381 21 444 716 eliksir@eliksirkaluga.com

NAJSAVREMENIJE LEČENJE KERATOKONUSA – Implantacija stromalnih segmenata rožnjače

U Specijalnoj oftalmološkoj bolnici ELIKSIR u Novom Sadu, sada možete, na najsavremeniji način,  bezbolno, brzo i pouzdano da zajedno sprečimo napredovanje keratokonusa, kako ne bi došlo do transplantacije rožnjače!

 

 

Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“ u Novom Sadu, postoji više od 30 godina. Poznata je po stalnom gostovanju oftalmologa sa Očne klinike „Fjodorov“ iz Kaluge, Rusija. 

Od nedavno intervenciju implantacije stromalnih segmenata rožnjače radimo u našoj Bolnici. 

KERATOKONUS

Keratokonus je očna bolest u kojoj se oblik rožnjače izobličava i postepeno poprima oblik konusa.

Upravo zbog modifikovanog oblika rožnjače osoba počinje da gubi vid.

Nemoguće je identifikovati keratokonus na osnovu sopstvenih osećanja, posebno u prvim fazama razvoja ove bolesti, Keratokonus se uglavnom manifestuje miopijom i teškim astigmatizmom u završnim fazama.

Zbog toga je važno GODIŠNjE proveravati vid.

Prvi simptomi keratokonusa obično se javljaju u adolescenciji (od 9-15 godina), zatim bolest polako napreduje, komplikovana astigmatizmom i kratkovidošću, a do 20-25 godina života nanosi ozbiljan udarac vidu. Takođe se dešava da se prvi simptomi keratokonusa javljaju kasnije, u dobi od 25-30 godina. Posle 30 godina ova bolest se javlja, ali ređe i ređe napreduje.

Keratokonus ima naslednu predispoziciju. 

Ako osoba sa keratokonusom ima problem sa izborom naočara i mekih kontaktnih sočiva, onda keratokonus napreduje.

U Specijalnoj oftalmološkoj bolnici ELIKSIR radimo intervenciju:

✅intrastromalno uvodjenje segmenata rožnjače

Ovom intervencijom trudimo se da zaustavimo tok bolesti i sprečimo transplantaciju rožnjače.  Da biste postavili dijagnozu i planirali taktiku lečenja, potrebno je obaviti kompletan dijagnostički pregled i konsultovati specijaliste.

KAKO SE RADI OVA INTERVENCIJA NA OKU?

U suštini, unutar rožnjače, u prednji deo oka koji podseća na staklo za sat, rožnjaču, ugradjuju se poluprstenovi ili prstenovi od polimetil metakrilata – isti materijal od koga se prave veštačka sočiva. Veoma su tanki, providni i prilikom implantacije u rožnjaču ispravljaju je, održavaju njen oblik i sprečavaju da se rožnjača istanji.

Prstenovi u oku ostaju ceo život, nevidljivi su, sprečavaju da ne dodje do transplantacije rožnjače, pa je stoga ovaj metod lečenja jedno od važnih dostignuća savremene oftalmologije.

Prijavite se za dijagnostiku kod oftalmohirurga sa Očne klinike iz Kaluge! Proverite svoj vid: 021 444 716, 445 946, 021 444 716, 021 445 946,  ili 065 444 71 66.

Možete nam pisati na mejl: eliksir@eliksirkaluga.com

„Eliksir“ – Vaš put ka svetlosti

FEMTO KATARAKTA

Čekamo poziv zainteresovanih pacijenata za operaciju katarakte:

Telefoni: +381 21 444 716 | +381 21 445 946 | +381 21 445 932 | +381 65 444 71 66

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama i saznajte na vreme o aktuelnim akcijama & popustima i najnovijim dešavanjima.

Prijavite se za newsletter. Ne šaljemo spam.

Radno vreme

pon - sreda: 08:00 - 18:00

četvrtak - petak: 08:00 - 16:00

subota: 08:00 - 13:00

nedelja: ne radimo

U Kalugu po bolji vid!

Očna klinika "Fjodorov" – MNTK

Mikrohirurgija oka "Fjodorov", državna ustanova Ministarstva zdravlja Ruske Federacije iz Kaluge i bolnica "Eliksir" zajedničkim programom organizuju putovanje naših pacijenata u Kalugu na operacije oka.