+381 21 444 716 eliksir@eliksirkaluga.com

Očna bolnica “Fjodorov”

Federalna državna autonomna ustanova

Federalna državna autonomna ustanova Međusektorskog naučno-tehničkog kompleksa “Mikrohirurgija oka” Ministarstva zdravlja Ruske federacije – Očna klinika “Fjodorov” iz Kaluge jedna je od 11 klinika kompleksa “Mikrohirurga oka” čiji je idejni tvorac akademik prof. dr Svjatoslav Nikolajevič Fjodorov.

Posetite sajt Očne klinike “Fjodorov” MNTK →

Akademik prof. dr Svjatoslav N. Fjodorov

Osnovna zamisao idejnog tvorca Očnih klinika kompleksa “Mikrohirurgija oka” akademika prof. dr Svjatoslava Nikolajeviča Fjodorova, je bila da se vrhunska hirurgija približi svakom pacijentu.

MNTK Kaluga – Očna klinika “Fjodorov”

MNTK Kaluga je osnovana 1989. godine i od tada stalno proširuje i usavršava delokrug rada. Pored lečenja pacijenata, ova ustanova se bavi i naučnim istraživanjima, a ima i široko razvijenu edukativnu delatnost u primeni novih tehnologija u oftalmohirurgiji i oftalmologiji. Na Očnoj klinici “Fjodorov” u Kalugi radi tim vrsnih specijalista i visokoobučen medicinski kadar koji ima ogromno iskustvo i čiji se rezultati rada stalno kreću uzlaznom linijom. Posebno je značajno što se na ovoj vrhunskoj očnoj klinici izvode sve operacije oka koje se rade u savremenoj oftalmologiji i one najsloženije i što se na njoj mogu operisati i sasvim mala deca (čak bebe od mesec dana).

Očna klinika “Fjodorov” iz Kaluge ima: četiri operacione sale; poseban laserski operativni blok opremljen aparatima najnovije generacije; dijagnostičku liniju na kojoj se koriste najsavremeniji aparati za ispitivanje oka; kabinete za kontaktnu korekciju; odeljenje za različite vidove energetskih stimulacija; kabinete za lasersku akupunkturu i VLOK.

Pacijenti su smešteni u komfornim sobama hotela, koji je direktno povezan sa medicinskim delom Klinike – dijagnostičkom linijom i operativnim blokom. Sobe su jednokrevetne (lux) i dvokrevetne, sa posebnim kupatilom. U salonima za dnevni boravak pacijenti i njihovi pratioci mogu gledati TV, slušati muziku ili jednostavno, sedeti i družiti se, jer većina pacijenata posle operacije, koje se izvode na najsavremeniji način, ne mora da leži u postoperativnom toku lečenja.

Klinika je okružena borovom i brezovom šumom, nalazi se 6 km od grada Kaluge, tako da pacijenti mogu slobodno vreme da provedu u prijatnoj šetnji oko Klinike ili kraćim posetama gradu. U toku svog boravka na lečenju na Očnoj klinici “Fjodorov” u Kalugi pacijentima se pruža mogućnost da se upoznaju sa ruskom kulturnom baštinom i da posete nekoliko lepih manastira i kulturnih centara, pa i prestonicu Rusije – Moskvu.

Posetite sajt Očne klinike “Fjodorov” MNTK →

Dr Aleksandar V. Terešćenko

Direktor Očne klinike “Fjodorov” u Kalugi Federalne državne autonomne ustanove međusektorskog naučno-tehničkog kompleksa Mikrohirurgija oka “Fjodorov”, Ministarstva zdravlja Ruske federacije, profesor, zaslužni doktor Ruske federacije, glavni oftalmolog Kaluške oblasti dr Aleksandar Vladimirovič Terešćenko.

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama i saznajte na vreme o aktuelnim akcijama & popustima i najnovijim dešavanjima.

Prijavite se za newsletter. Ne šaljemo spam.

Radno vreme

pon - sreda: 08:00 - 18:00

četvrtak - petak: 08:00 - 16:00

subota: 08:00 - 13:00

nedelja: ne radimo

U Kalugu po bolji vid!

Očna klinika "Fjodorov" – MNTK

Mikrohirurgija oka "Fjodorov", državna ustanova Ministarstva zdravlja Ruske Federacije iz Kaluge i bolnica "Eliksir" zajedničkim programom organizuju putovanje naših pacijenata u Kalugu na operacije oka.