+381 21 444 716 eliksir@eliksirkaluga.com

Medicinski tim

Dr Sergej J. Romanjenko

Oftalmohirurg

NAČELNIK HIRURŠKOG TIMA

Oftalmohirurg, dr Sergej Jakovljevič  Romanjenko, rođen je 1951. godine. Završio je Volgogradski državni medicinski institut 1975. godine i iste godine svoju radnu karijeru započeo je na Očnom odeljenju bolnice No3 u gradu Penzi. Od 1988. godine je radio na Očnoj klinici Međusektorskog naučno-tehničkog kompleksa „Mikrohirurgija oka Fjodorov“ – Ministarstva zdravlja Ruske Federacije u Kalugi.

Dr Sergej Romanjenko, prvi je lekar u Kaluškoj oblasti koji je uveo operacije ultrazvučne fakoemulsifikacije katarakte 1994. godine i  laserske ekstrakcije katarakte 1998. godine. U svom radnom veku je uradio više od 56.000 operacija u Ruskoj Federaciji. Autor je i koautor je 57 naučnih radova, dobio je najvišu kategoriju lekara u oftalmologiji i ima 12  izuma patentiranih u Ruskoj Federaciji. Dopisni je član Akademije nauka i umetnosti u Sankt Peterburgu. Medalja „Hipokrat uručena mu je 2003. godine. Ukazom predsednika Ruske Federacije 1999. godine dodeljeno mu je zvanje Zaslužni lekar Ruske Federacije. A 2019. godine, ukazom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, dodeljena mu je medalja za edukaciju u medicinskoj delatnosti.

dr snežana vlajković

Dr Snežana Vlajković

Specijalista oftalmologije

Dr Snežana Vlajković, načelnica Kabineta za lasersku hirurgiju i bolesti očnog dna, koja je svoja prva iskustva stekla tokom boravka na Očnoj klinici Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Od 1999. do 2008. godine radila je u Specijalnoj bolnici „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji, takođe u laserskom kabinetu, gde je vodila  edukativni program prevencije i lečenja pacijenata koji imaju promene na krvnim sudovima  očnog dna,  posebno pacijenata obolelih od dijabetesa.

dr maksim vlasov

Dr Maksim Vlasov

Specijalista oftalmologije

Doktor medicine –  specijalista oftalmologije

načelnik odeljena za operacije katarakte

Dr Aleksandar Mihailovič Ivanov

Oftalmohirurg, načelnik odeljenja za hirurgiju katarakte

Oftalmolog najviše kategorije, magistar medicinskih nauka.

“Naša snaga je u tome što se mi uvek naoružamo najsavremenijom i najboljom tehnologijom, kao i u tome što imamo jako velik kolektiv kvalifikovanih oftalmologa. Radimo puno operacija, primenjujemo različite metode lečenja, te naši mladi lekari brzo postaju visoko kvalifikovani specijalisti.”

FEMTO LASER DR RIBIN

Dr Jaroslav Ribin

Specijalista oftalmologije

Pomoćnik direktora za razvoj i primenu novih tehnologija u refraktivnoj
hirurgiji i Zamenik načelnika oftalmološke sluibe

Dr Julija Aleksandrovna Sidorova

Laserski hirurg, načelnik odeljenja za patologiju retine

2006. godine diplomirala je na medicinskom fakultetu Smolenske državne medicinske akademije. Po završetku specijalizacije 2008. godine, radi na Očnoj klinici FJODOROV u Kalugi.  Dr Sidorova završila je specijalizovane kurseve iz laserske medicine i medicinske tehnologije na Laserskoj akademiji nauka Ruske Federacije.  Stručnjak u svim metodama laserske hirurgije za patologije retine i prednjeg segmenta,  obavlja veliki obim laserskih operacija, uključujući i prevremeno rođene bebe. 

dr vidrina pregleda pacijenta

Dr Aleksandra Andrejevna Vidrina

Oftalmohirurg dečijeg odeljenja

Šef odeljenja Dečje oftalmologije Očne klinike FJODOROV iz Kaluge, Rusija, oftalmolog najviše kategorije.

2008. godine diplomirala je na pedijatrijskom fakultetu Smolenske državne medicinske akademije. Od 2008. do 2009. godine obavljala je pripravnički staž na Očnoj klinici FJODOROV, na specijalizaciji iz oftalmologije.

Dr Inna Aleksandrovna Molotkova

Šef odeljenja za hirurgiju glaukoma,oftalmolog najviše kategorije.

Godine 1994. diplomirala je na medicinskom fakultetu Smolenskog državnog medicinskog instituta.  Od 2010. godine vodi  odeljenje hirurgije glaukoma na Očnoj klinici FJODOROV u Kalugi. Obavlja sledeće vrste operacija: nepenetrirajuća duboka sklerektomija; mikroinvazivna nepenetrirajuća duboka sklerektomija; nepenetrirajuća duboka sklerektomija sa implantacijom drenažnih sistema: Ahmed, Molteno, Ekpress; kanaloplastika. Obavlja veliki broj savetodavnih poslova u ruskim gradovima, kao iu susednim zemljama. 

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama i saznajte na vreme o aktuelnim akcijama & popustima i najnovijim dešavanjima.

Prijavite se za newsletter. Ne šaljemo spam.

Radno vreme

pon - sreda: 08:00 - 18:00

četvrtak - petak: 08:00 - 16:00

subota: 08:00 - 13:00

nedelja: ne radimo

U Kalugu po bolji vid!

Očna klinika "Fjodorov" – MNTK

Mikrohirurgija oka "Fjodorov", državna ustanova Ministarstva zdravlja Ruske Federacije iz Kaluge i bolnica "Eliksir" zajedničkim programom organizuju putovanje naših pacijenata u Kalugu na operacije oka.