+381 21 444 716 eliksir@eliksirkaluga.com

UGRADNJA IOL SOČIVA

Ugradnja intraokularnih sočiva je jedna od metoda za ispravljanje vida kod osoba sa kataraktom, ali takodje može se koristiti kao opcija za osobe koje žele trajno da uklone dioptriju. Ova metoda uključuje ugradnju veštačkog sočiva u oko i na taj način menjaju refrakciju oka i omogućavaju jasan vid.

 

Ugradnja intraokularnih sočiva preporučuje se osobama sa višestrukim refrakcionim manama, kao što su miopija, hipermetropija i astigmatizam, koje nisu pogodne za lasersku korekciju vida ili, na primer, imaju tanku rožnjaču. Ova metoda se, takodje, koristi za ispravljanje dioptrije kod osoba koje imaju kataraktu.

Postupak ugradnje IOS je kratka hirurška intervencija, traja oko 20-tak minuta, kojom koje se prirodna sočiva zamene sa veštačkim sočivom. Postupa je brz, siguran, a pacijent treba da u narednih 30 dana redovno kapa kapi i dolazi na kontrolne preglede, po savetu oftalmologa.

Nakon detaljne dijagnostike, oftalmolog može da odredi vrstu intraokularnog sočiva – monofokalno, torično ili multifokalno sočivo.

U najvećem broju slučajeva pacijenti se odlučuju za ugradnju multifokalnih sočiva koja će ispraviti refraktivne mane na svim rastojanjima.

Odluku o vrsti sočiva zajedno donose oftalmolog i pacijent.

dr maksim vlasov - operacija katarakte

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama i saznajte na vreme o aktuelnim akcijama & popustima i najnovijim dešavanjima.

Prijavite se za newsletter. Ne šaljemo spam.

Radno vreme

pon - sreda: 08:00 - 18:00

četvrtak - petak: 08:00 - 16:00

subota: 08:00 - 13:00

nedelja: ne radimo

U Kalugu po bolji vid!

Očna klinika "Fjodorov" – MNTK

Mikrohirurgija oka "Fjodorov", državna ustanova Ministarstva zdravlja Ruske Federacije iz Kaluge i bolnica "Eliksir" zajedničkim programom organizuju putovanje naših pacijenata u Kalugu na operacije oka.